Kilpailuohjeet

Kilpailukeskus

Kilpailuohjeet 9.3.2023

Yleisohjeet
Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja FSO:n kilpailusääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailualue
Kilpailualueena toimii Keimolan hiihtokeskus ympäristöineen.

Pysäköinti
Pysäköinti kilpailukeskuksen viereisellä pellolla ja tarvittaessa tien varteen. Ei pysäköintimaksua.

Pukeutuminen ja peseytyminen
Naisille on tarjolla puku- ja pesutilat Kaiun majalla. Miesten pukeutuminen autolla tai majan edustalla.

WC
Kilpailukeskuksessa on 2 sisävessaa ja 6 bajamajaa.

INFO ja kilpailumateriaalien jako
INFO on kilpailukeskuksessa. INFO:sta saa vuokrattavat EmitTagit ja siellä otetaan vastaan muutosilmoitukset sekä maksut

Mallirasti
Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Mallirastilla voit tarkistaa EmiTag:in toimivuuden. Suositeltavaa on, että kilpailija tarkistaa Emit Tag:insä jännitteen kilpailukeskuksessa olevan MTR-lukijan avulla.

Kartta
Kartta on paperille tulostettu hiihtosuunnistuskartta vuodelta 2023. Kartta on kaikissa kilpailuissa kokoa A4 ja kartan mittakaavat ovat sprintissä 1:5000 ja keski- ja pitkällä matkalla 1:7500 ja 1:10000. Sarjakohtaiset mittakaavat eri kilpailuille löytyvät ratatiedoista. Rastikoodit on merkitty karttaan rastinumeron perään. Rastikoodi on merkitty rastitolpan päähän ja kilpailijan tulee tarkistaa se siitä. Rastin leimauslaitteen numerot on peitetty osassa leimauslaitteita johtuen päällekkäisistä numeroista.
Kilpailuissa on kartanvaihtoja pitkällä matkalla sarjoissa H21, H35, H40 ja D21. Kartanvaihdossa on myös väliaikarasti.
Kartat kerätään lauantaina seurapusseihin, jotka voi noutaa sunnuntain viimeisen lähdön jälkeen. Karttoihin on merkitty kiellettyjä aluetta, joita ei ole merkitty maastoon. Kielletyt alueet vaikuttavat usein kilpailijan reitinvalintoihin ja oikojen tekeminen niiden kautta on ehdottomasti kielletty. Rehellinen kilpailija ei syyllisty rikkomuksiin ja näin saamme jatkossakin maan omistajilta, etenkin Keimola Golfilta luvan käyttää alueita kilpailujen järjestämiseen. Alueita valvotaan ja jos kilpailija tavataan kielletyltä alueelta, hänen suorituksensa hylätään.

Radat ja urasto.
Urista 32,4 km on moottorikelkalla ajettua kapeaa uraa, joka on merkitty vihreällä katkoviivalla. 18,4 km on latukoneella ajettua leveää luistelu-uraa. Alueella olevat mustat tiet on merkitty latukoneella ajetuiksi leveiksi luistelu-uriksi ja niillä pystyy etenemään suksilla. Metsässä olevat urat ovat kapeita, epätasaisia ja osin vähälumisia. Alamäessä kannattaa olla varovainen. Huomioi muut kilpailijat ja väistä oikealle. Uraston leveillä luistelubaanoilla ja laduilla voi liikkua myös muita hiihtelijöitä, varo heitä.

Leimausjärjestelmä
Kilpailuissa käytetään EmiTag -leimausjärjestelmää. EmiTag-”kortteja” on varattu kaikille, jotka ilmoittautumisen yhteydessä eivät ole ilmoittaneet omaa EmiTagin numeroa. Varatut EmiTagit saa noutaa INFO:sta. Emit Tagin vuokra on 5 euroa/pv ja se maksetaan INFOO:n noudettaessa. Palauttamattomista emiTageista veloitetaan 100 €.

Jos kilpailija osallistuu kilpailuihin molempina päivinä, hän käyttää samaa Emit Tagia**.** Lainatut Emit Tagit palautetaan lopuksi INFOON. Mahdolliset Emit Tag muutokset on ilmoitettava INFO:oon.

Emit Tag ottaa leiman n. 50 cm etäisyydeltä rastileimasimesta. Leimauksen onnistumisen voi todeta Emit Tagin valon vilkkumisesta. Rastilippuun ja leimauslaitteeseen ei saa koskea.

Leimantarkistuksessa on tärkeää, että vain yksi kilpailija kerrallaan on tarkistuksessa. Malta odottaa rauhassa vuoroasi.

HUOM! Jos varmistuksen vuoksi kilpailet kahdella Emit Tagilla, älä siirry leimantarkastukseen ennen kuin saat toimitsijalta siihen luvan. Vara Tagia on pidettävä selän takana leimantarkastuksessa. Kun kilpailija on poistunut maalialueelta ja leimantarkistuspisteestä, hän ei saa palata sinne Emit Tagin kanssa, jotta leimausten tarkistus ei häiriinny.

Muista tarkistaa lähtöluettelosta, että kilpailet sinne merkityllä Emit Tagilla tai jos kortti on muuttunut, ilmoita Infoon uuden kortin numero. Jos vuokraat Emit Tagin käytä sitä, mutta älä lainaa edelleen. Huom! Mikäli tagilla ei ole tänä talvena suunnistettu sen jännite kannattaa käydä tarkistamassa kilpailukeskuksessa olevalla MTR5:llä. Jos jännite on kovin alhainen se ei välttämättä toimi luotettavasti koko kilpailusuoritusta.

Toiminta maalissa
Maali on läpihiihdettävä ja maalissa ei ole maalileimausta. Maaliin tulon jälkeen kilpailija ohjataan leimantarkastukseen. Jos leimoissa on jotakin hämminkiä, hänet ohjataan ”itkumuurille”. Muista turvavälit ja aiemmin mainittu toimintaohjeet, jos kilpailet kahdella Emit Tagilla.

Leimantarkastuksessa voi olla vain yksi kilpailija ja yksi Emit Tag kerrallaan. Keskeyttäneet tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat keskeytyksestä leimantarkastuksessa**.**

Maalin sulkeutumisajat ovat lauantaina klo 12 ja klo 16 sekä sunnuntaina klo 13.

Radat
Ratatiedot liitteenä.

Kilpailunumerot
Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat kansioissa Keimolan Kaiun majan seinustalla, ja kilpailija käyttää samaa kilpailunumeroa kaikissa kilpailuissa.  Numerolappu kiinnitetään oikean jalan reiteen. Muista omat hakaneulat. Numeroita ei palauteta.

Suksien voitelu, verryttely ja suksien testaus
Suksien voitelu ulkona. Verryttely ja suksien testaus on mahdollista ulkoilumajaa vastapäätä olevalla pellolla.

Lähdöt
Sprintin lähtö on n.100 metriä koilliseen majalta. Keskimatkan ja pitkän matkan lähtö on tien toisella puolen, jonne on matkaa n.300 metriä.

Toiminta lähdössä
Kilpailija siirtyy lähtöalueelle 4 minuuttia ennen lähtöä sisään huudettaessa. 3 minuuttia ennen lähtöä Emit-kortti nollataan. Mallikartta on nähtävillä 2 minuuttia ennen lähtöä. Kilpailija siirtyy 1 minuuttia ennen omaa lähtöaikaansa kartoille ja saa ottaa oman karttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä 15 sekuntia ennen lähtöaikaansa. Sarjoissa D/H11 ja D/H13 kilpailevat saavat ottaa karttansa heti karttaämpäreille siirryttyään. Lähtö tapahtuu karttaämpäreiltälähtökellon piippauksesta. Huoltaja voi avustaa D/H11-sarjalaista kartan kiinnityksessä.

Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu lähdön toimitsijalle, joka antaa lisäohjeet.

Ensiapu
Ensiapuryhmä päivystää INFON yhteydessä.

Kahvio
Majan sisällä on kahvio ja ulkona on lisäksi tarjolla paistettua makkaraa.

Tulokset
Tulostaulua ei ole. Tulokset löytyvät kilpailusivuilta.

Palkinnot
Sarjojen parhaiden palkinnot voi noutaa INFO:sta tulosten selvittyä. AM-mitalit ja FSO:n mestaruusmitalit jaetaan alueittain kuulutusten perusteella muutamien sarjojen erissä tulosten selvittyä.

Kilpailun johto
Kilpailun johtajana toimii Keijo Talja OK77, ratamestarina Jorma Helin Rasti-Jyry ja valvojana Arto Niemi Rajamäen Rykmentti.

Tuomarineuvosto
Neuvoston kokoonpano selviää myöhemmin. Puheenjohtaja Sari Nousiainen.

Nautinnollista hiihtosuunnistusta!   Keimolan Kaiku, OK77 ja Rasti-Jyry