Kilpailuohjeet

Avoimet hiihtosuunnistuksen Uudenmaan ja FSO:n mestaruuskilpailut Vantaan Petikossa 24-25.2 2024

Kilpailuohjeet

Yleisohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

FSO:n mestaruuskisoissa noudatetaan lisäksi FSO:n erilisohjeita.

Kilpailualue

Kilpailualueena toimii Petikon ulkoilualue ympäristöineen. 

Pysäköinti

Pysäköinti kilpailukeskuksen viereisellä pellolla ja tarvittaessa tien varteen. Ei pysäköintimaksua. 

Pukeutuminen ja peseytyminen

Pukeutuminen huoltohallissa tai autolla. Ei pesumahdollisuutta – uimahalli löytyy sekä Martinlaaksosta että Myyrmäestä

WC

Kilpailukeskuksessa on 6 bajamajaa ja lähdössä 2 bajamajaa.

INFO ja kilpailumateriaalien jako

INFO on kilpailukeskuksessa. INFO:sta saa vuokrattavat EmitTagit ja siellä otetaan vastaan muutosilmoitukset sekä maksut. Emit-tagin toimivuuden voi Infossa tarkastaa

Mallirasti

Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Suositeltavaa on, että kilpailija tarkistaa Emit Tag:insä jännitteen infossa olevan MTR-lukijan avulla.

Kartta

Kartta on paperille tulostettu hiihtosuunnistuskartta vuodelta 2024. Kartta on kaikissa kilpailuissa kokoa A4 ja kartan mittakaavat ovat sprintissä 1:5000, keskimatkalla 1:7500 ja 1:10000 ja pitkällä matkalla 1:7500, 1:10000, 1:12500 ja 1:15000. Sarjakohtaiset mittakaavat eri kilpailuille löytyvät ratatiedoista. Rastikoodit on merkitty karttaan rastinumeron perään. Rastikoodi on merkitty rastitolpan päähän ja kilpailijan tulee tarkistaa se siitä. Rastin leimauslaitteen numerot on peitetty osassa leimauslaitteita johtuen päällekkäisistä numeroista. Kilpailuissa on kartanvaihtoja vain muutamassa sarjassa pitkällä matkalla. Kartanvaihdossa on myös väliaikarasti. Kartat kerätään lauantaina pois ja ne voi noutaa sunnuntain viimeisen lähdön jälkeen Infosta. Jos  kilpailija ei osallistu sunnuntaina, niin hän voi noutaa lauantain karttansa Infosta. Karttoihin on merkitty kiellettyjä aluetta, joita ei ole merkitty maastoon. Kielletyt alueet vaikuttavat usein kilpailijan reitinvalintoihin ja oikojen tekeminen niiden kautta on ehdottomasti kielletty. Rehellinen kilpailija ei syyllisty rikkomuksiin ja näin saamme jatkossakin maan omistajilta luvan käyttää alueita kilpailujen järjestämiseen. Alueita valvotaan ja jos kilpailija tavataan kielletyltä alueelta, hänen suorituksensa hylätään.

 Radat ja urasto.

Urista 48,1 km on moottorikelkalla ajettua kapeaa uraa, joka on merkitty vihreällä katkoviivalla. 19,3 km on latukoneella ajettua leveää luistelu-uraa. Metsässä olevat urat ovat kapeita ja epätasaisia ja osin vähälumisia. Alamäessä kannattaa olla varovainen. Huomioi muut kilpailijat ja väistä oikealle. Uraston leveillä luistelubaanoilla ja laduilla liikkuu myös muita hiihtelijöitä, varo heitä.

 Leimausjärjestelmä

Kilpailuissa käytetään EmiTag -leimausjärjestelmää. EmiTag-”kortteja” on varattu kaikille, jotka ilmoittautumisen yhteydessä eivät ole ilmoittaneet omaa EmiTagin numeroa. Varatut EmiTagit saa noutaa INFO:sta. Emit Tagin vuokra on 5 euroa/pv ja se maksetaan INFOO:n noudettaessa. Palauttamattomista emiTageista veloitetaan 100 €.

Jos kilpailija osallistuu kilpailuihin molempina päivinä, hän käyttää samaa Emit Tagia**.** Lainatut Emit Tagit palautetaan lopuksi INFOON. Mahdolliset Emit Tag muutokset on ilmoitettava INFO:oon.

Emit Tag ottaa leiman n. 50 cm etäisyydeltä rastileimasimesta. Leimauksen onnistumisen voi todeta Emit Tagin valon vilkkumisesta. Rastilippuun ja leimauslaitteeseen ei saa koskea.

Leimantarkistuksessa on tärkeää, että vain yksi kilpailija kerrallaan on tarkistuksessa. Malta odottaa rauhassa vuoroasi.

HUOM! Jos varmistuksen vuoksi kilpailet kahdella Emit Tagilla, älä siirry leimantarkastukseen ennen kuin saat toimitsijalta siihen luvan. Vara Tagia on pidettävä selän takana leimantarkastuksessa. Kun kilpailija on poistunut maalialueelta ja leimantarkistuspisteestä, hän ei saa palata sinne Emit Tagin kanssa, jotta leimausten tarkistus ei häiriinny.

Muista tarkistaa lähtöluettelosta, että kilpailet sinne merkityllä Emit Tagilla tai jos kortti on muuttunut, ilmoita Infoon uuden kortin numero. Jos vuokraat Emit Tagin käytä sitä, mutta älä lainaa edelleen. Huom! Mikäli tagilla ei ole tänä talvena suunnistettu sen jännite kannattaa käydä tarkistamassa kilpailukeskuksessa olevalla MTR5:llä. Jos jännite on kovin alhainen se ei välttämättä toimi luotettavasti koko kilpailun aikaa.

Toiminta maalissa

Maali on läpihiihdettävä ja maalissa ei ole maalileimausta. Maaliin tulon jälkeen kilpailija ohjataan leimantarkastukseen. Jos leimoissa on jotakin hämminkiä, hänet ohjataan ”itkumuurille”. Muista turvavälit ja aiemmin mainittu toimintaohjeet, jos kilpailet kahdella Emit Tagilla.

Leimantarkastuksessa voi olla vain yksi kilpailija ja yksi Emit Tag kerrallaan. Keskeyttäneet tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat keskeytyksestä leimantarkastuksessa**.**

Maalin sulkeutumisajat ovat lauantaina klo 12 ja klo 16 sekä sunnuntaina klo 13.

Radat

Ratatiedot liitteenä.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat Infon lähellä kansioissa. Kilpailija käyttää samaa kilpailunumeroa kaikissa kilpailuissa.  Numerolappu kiinnitetään oikean jalan reiteen. Muista omat hakaneulat. Numeroita ei palauteta.

Suksien voitelu, verryttely ja suksien testaus

Suksien voitelu ulkona. Verryttely ja suksien testaus on mahdollista lähdön lähellä olevalla olevalla pellolla.

Lähdöt

Kaikkien kilpailujen lähdöt on n.700 metriä itään kilpailukeskuksesta.

Toiminta lähdössä

Kilpailija siirtyy lähtöalueelle 4 minuuttia ennen lähtöä sisään huudettaessa. 3 minuuttia ennen lähtöä Emit-kortti nollataan. Mallikartta on nähtävillä 2 minuuttia ennen lähtöä. Kilpailija siirtyy 1 minuuttia ennen omaa lähtöaikaansa kartoille ja saa ottaa oman karttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä 15 sekuntia ennen lähtöaikaansa. Sarjoissa D/H11 ja D/H13 kilpailevat saavat ottaa karttansa heti karttaämpäreille siirryttyään. Lähtö tapahtuu karttaämpäreiltälähtökellon piippauksesta. Huoltaja voi avustaa D/H11-sarjalaista kartan kiinnityksessä.

Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu lähdön toimitsijalle, joka antaa lisäohjeet.

Ensiapu

Ensiapuryhmä päivystää INFON yhteydessä.

Kahvio

Kilpailukeskuksessa on kahvio.

Tulokset

Tulostaulua ei ole. Tulokset löytyvät kilpailusivuilta hiihtorastit.fi.

Palkinnot

Sarjojen parhaiden palkinnot voi noutaa INFO:sta tulosten selvittyä. AM-mitalit ja FSO:n mestaruusmitalit jaetaan alueittain kuulutusten perusteella muutamien sarjojen erissä tulosten selvittyä.

Kilpailun johto

Kilpailun johtajana toimii Jorma Helin Rasti-Jyry, ratamestarina Keijo Talja OK77 ja valvojana Arto Niemi Rajamäen Rykmentti.

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston puheenjohtaja on Sari Nousiainen ja jäsen Mauri Tolvanen LeSi. Tuomarineuvostoa täydennetään kolmannella jäsenellä.

Nautinnollista hiihtosuunnistusta!   OK 77 ja Rasti-Jyry