Valvojan lausunto

VALVOJAN LAUSUNTO

Toinen peräkkäinen lumitalvi on mahdollistanut hiihtosuunnistuskilpailujen järjestämisen pääkaupunkiseudulla.

Toinen merkittävä kisojen järjestämisen mahdollistava tekijä on työtä pelkäämätön järjestäjäporukka, joka on jo kuukausien ajan merkannut ja raivannut hiihtouria kilpailuja varten Petikon virkistysalueen maastoon.

Viime päivien leudot säät ovat heikentäneet latu-urien hiihtokelpoisuutta varsinkin etelärinteiden kuusikoissa mutta yleisesti ottaen maastossa on runsaasti lunta. Kantavat hanget ovat kaikonneet ja urien ulkopuolella hiihtäminen on vaikeutunut huomattavasti.

Kilpailujen hiihtosuunnistusurasto koostuu leveistä latukoneella tehdyistä luistelu-urista , jotka ovat kilpailujen aikaan yleisessä kuntohiihtokäytössä sekä moottorikelkkaurista, jotka paikoitellen muodostavat tiheän verkoston.

Moottorikelkkaurat ovat paikoitellen mutkikkaita ja hitaita edetä. Maaston kapeudesta johtuen kilpailijoiden vastakkainhiihtoja ei voida kokonaan välttää. Varovaisuus on viisautta.

Kilpailun radat vaativat hyvää hiihto- ja suunnistustaitoa. Kun nyt näyttää siltä, etteivät hanget mahdollista oikomisia, saattavat varsinkin pitkän matkan radat muodostua hitaiksi ja ajallisesti pitkiksi.

Rasteja on kaikilla radoilla runsaasti joten viikonlopuksi on luvassa paljon tekemistä!

Perjantai-iltapäivän tarkistushiihdon jälkeen jäi viime hetken tunnelmaksi, että urat ovat pehmeitä ja painavampien hiihtäjien alla urat tulevat pettämään.

Kilpailun valvoja

Arto Niemi, Rajamäen Rykmentti